Hundsim

gp sim1

Storpudeln Vera   Foto: Nicklas Elmrin

Simträning passar alla hundar av olika anledningar. Det används som rehabilitering efter operation, skada, eller vid artros, spondylos eller neurologiska skador. All rehabilitering sker dock efter samråd med ägare samt behandlande veterinär.

Simträning är en effektiv konditionsträning och ger en skonsam muskeluppbyggnad. Simningen kan användas för att reducera övervikt eller enbart som profylax, dvs förebyggande hälso- och friskvård.

Vattnet ger lederna stöd och bär upp kroppen. Detta gör träningen skonsam eftersom lederna inte belastas på samma sätt som vid normal träning och skaderisken blir därmed mycket låg. Samtidigt fungerar vattnet som ett motstånd och kan därför ge god träning för muskler, leder, senor och ligament.

Vår Pool

Storleken på vår pool är 4x2,5 m och ca 1 m djup. Den är utrustad med motström för ännu effektivare muskeluppbyggnad. Hunden simmar till en början alltid med flytväst för att känna sig trygg. Den simmar rakt fram, i åttor och i cirklar. Träningen byggs successivt på beroende på hundens förutsättningar, mål, storlek, ålder, etc. Vältränade och skadefria hundar kan simma motströms för ännu effektivare muskelträning.

Simning, Friskvård, Rehab eller Rehab+

Hos oss kan man välja mellan olika innehåll i utbudet av simkort. Kontakta gärna oss för att komma fram till vilket kort som passar dig och din hund bäst. Alla kort kan delas av två personer men detta ska registreras när du köper ditt kort.

Friskvårdskort

Ägaren duschar själv sin hund före och efter, simmar den och masserar/stretchar efteråt. Tid: 45 min.

Friskvårdskort Maxi

Samma som Friskvårdskort och personal behandlar din hund efteråt (ej laser). Tid: 1 tim 15 min.

Simkort

Ägaren duschar själv sin hund före och efter, personal simtränar hunden i 20-30 min, med stretch efteråt. Totalt ca 45 min.

Rehabkort

Personal tar hand om duschning före och efter, simträning 5-10min och laserbehandling efteråt. Totalt ca 30 min.

Rehab+

Personal tar hand om duschning före och efter, simträning 15-25 min och behandling efteråt (massage/laser/stretch). Totalt ca 60 min.

 

Våra simpass

För dig som vill ha en fast simtid varje vecka

Friskvårdssimpass 6 mån

Gäller från 1 oktober till 31 mars

(Säljes endast under september månad)

Simma din hund själv max 1 gång/veckan (max 45 min / tillfälle)

För dig som vill bibehålla/träna hundens kondition och muskelmassa på ett skonsamt sätt under höst- och vintermånaderna!

Bokningsbara tider:
  • Mån: 17:00-22:00
  • Tis: 17:00-22:00
  • Tors: 17:00-22:00
  • Fre: 17:00-22:00
  • Lör/Sön: 08:00-22:00

Vinterkortskunder har endast tillgång till poolrum med tillhörande dusch och massagehörna. Personal kommer ev att vara på plats i övriga lokalen.

Pris: 7.000,-

 

Friskvårdssimpass 3 mån

Simma din hund själv max 1 gång/veckan (max 45 min / tillfälle)

Bokningsbara tider:
  • Mån: 17:00-22:00
  • Tis: 17:00-22:00
  • Tors: 17:00-22:00
  • Fre: 17:00-22:00
  • Lör/Sön: 08:00-22:00

Alla tider måste bokas i förväg, helst vid ett och samma tillfälle för garanti om plats! Kunderna har endast tillgång till poolrum med tillhörande dusch och massagehörna. Personal kommer ev att vara på plats i övriga lokalen.

Obs! Ej önskade tider skall avbokas senast dagen före kl 16:00.

Pris: 4.000,-

 

Från och med den 1 februari 2020 kommer vissa priser att justeras.