Kost

Kosten är oerhört viktig för hunden. även där är balansen i kosten A och O, för att hunden skall må så bra som möjligt. Det finns väldigt mycket bra hundfoder idag och man får pröva vad som passar bäst för just sin hund. Jag talar varmt om vissa produkter, men de kanske inte passar alla.

Kosttillskott

På våra kurser och på praktiken säljer vi kosttillskott som bl a innehåller glukosamin. Detta är ett ämne som finns naturligt i våra leder och bygger upp ledbrosket. Brosket fungerar som ledyta och fjädring när man belastar leden. Vid ex artros förändras brosket, blir tunnare och mindre stötdämpande. Till slut kan benen nöta mot varandra och detta är mycket smärtsamt. Hälta och avlastning leder till ökade problem och obalans. Tillskottet stärker ledsbrosket och minskar eventuella inflammationer i lederna. Därför kan glukosaminpreparaten vara både läkande samt verka förebyggande.


Dr. Baddakys Fiskolja

En ren naturprodukt, framställd genom rening av naturliga oljor från kroppsfettet i fisken. Speciellt för denna fiskolja är det höga innehållet av fettsyran EPA (Eikosapentaensyra), som är känt för att stödja funktionen i ben och leder hos både djur och människor.

Fiskoljan finns på flaska, 500ml eller 1000ml och som kapslar.

Dr. Baddaky Omega-3

Svenska DjurApotekets Senior och Multiflex

En kombination av glukosamin, MSM, grönläppad mussla, kondroitin, C-vitamin. Innehållet främjar leder, brosk, flexibilitet och rörlighet hos hunden.

Tillskotten innehåller även aminosyran L-arginin som kan öka blodtransporten genom kroppen. Senior innehåller dessutom spirulina som består av en stor mängd proteiner, vitaminer och mineraler.

seniormultiflex


AktivSvea Fresh Breath, Recharge Hip & Joint & Stay Flexible

Fresh Breath är en kombination av islandslav, spirulina och grönläppad mussla. vilket innebär innehåll av naturligt glukosamin (GAG) och omega-3 fettsyror (EPA, ETA och DHA). Den är effektiv mot dålig andedräkt, ger en balanserad mage och bidrar till normal salivutsöndring som gynnar friska tänder och god munhygien.

Recharge Hip & Joint är 100% vegetabiliskt och innehåller MSM, en svavelförening som reparerar och skapar nya celler, bosweilla serrata och gurkmeja som har anti-inflammatoriska egenskaper samt L-arginin som kan öka blodtransporten genom kroppen.

Stay Flexible innehåller kollagen samt mycket hög halt av grönläppad mussla som har ett naturligt innehåll av lättupptagligt glukosamin (GAG). Produkten innehåller även musseloljan som är extremt rik på Omega-3 med fettsyrorna DHA, EPA och ETA. Tillskottet ger stöd åt leder och muskler samt hjälper till att bibehålla en rörlig hund.

AktivSvea Fresh Breath 85 gram 1200x1200 72dpiAktivSvea Recharge 100 tabl 1200x1200 72dpiAktivSvea Stay flexible 100 tabl 1200x1200 72dpi