Fotograf: Anna Erlandsson behandlingar 2 Fotograf: Ragna Hellberg

 

Behandling

Hundmassage & Stretching

Vi masserar kroppens muskler, senor och ligament. Extra koncentration läggs vid spända områden, ex nack- och sätesmuskulatur och ländrygg. Massagen varvas med stretching. Stretching är en töjning av hundens muskler för att bl a öka muskelns flexibilitet och rörelseomfång. Hundar med, av veterinär, diagnosticerad ledproblematik stretchas inte.
Läs mer om hundmassage »

Medicinisk laser

Vid muskelinflammationer, svullnader, muskelbristningar, sår, benbrott, etc. Laserns ljus stimulerar cellfunktionen och påskyndar läkningen av ex muskel eller ledrelaterade skador. Behandlingen innebär en smärtlindring samt en kortare återhämtningstid. Vi behandlar med laser på muskelbristningar, muskelinflammationer, svullnader, artrit, artros, sår och benbrott. Se vidare mer om denna behandling under
Läs mer om laserbehandling »

Träningsrådgivning/Program *

Vi utför individuella hemträningsprogram för hunden. Detta för att dels upprätthålla och påskynda en behandlings effekt, dels för att uppnå en mer symmetriskt och balanserat musklad hund. Varje program är personligt och utgår från hundens utgångsfysik och status, förutsättningar, målsättning och behov.

Rehabilitering

All rehabilitering sker på remiss från behandlande veterinär. Efter skada, operation eller sjukdom är det mycket viktigt att snabbt påbörja träning för att inte tappa onödigt med muskelmassa och snabbare komma tillbaka till ursprungsform. Rehabiliteringen innebär långsiktig behandling med ex massage, stretching, laserterapi, individuellt träningsprogram samt vattenträning.