Om oss


2013-11-21 081 AnnaMitt namn är Anna Stenfeldt och jag är diplomerad hundmassör och laserterapeut sedan år 2003. Jag har utbildats och diplomerats vid Axelson Animal Massage School och gått laserutbildning samt Hill's hund- och kattfoderkurs.

Jag har slutfört och diplomerats i Avancerad Hundsjukvårdskurs på Canis Academy.

Jag har en mottagning med hundsim i Kungsbacka (strax söder om Göteborg) samt arbetar varannan tisdag på Hundens Hus i Göteborg där jag även håller hundmassörutbildningar. Jag behandlar och rehabiliterar skador med bl a massage och lågeffektslaser. På praktiken simtränar jag många hundar i rehabiliteringssyfte eller som kompletterande träning och friskvård. Till min hjälp vad gäller friskvården har jag några duktiga kollegor, se nedan.

Massagen mjukar upp musklerna, minskar ledtryck och gör kroppen mer rörlig och balanserad. Detta märks tydligt på en hund som kommit upp lite i åren - den får ett friare rörelsemönster och mår bättre totalt sett. Jag masserar bl a hundar som tävlar på elitnivå i ex spår, sök och lydnad. Då är massagen dels förebyggande för att förhindra ev skador, dels välbehövlig på hårt arbetande muskler, senor och ligament. Massage hjälper även stressade och nervösa hundar då den lugnar och hundarna går lättare ner i varv och slappnar av.

En av de största kunderna är Västra Götalands Polismyndighet och jag masserar, simmar och behandlar de polishundar som är i behov av det. Dessa hundar arbetar ju ofta intensivt och behandlingen blir därför dels förebyggande men också direkt på ev skador, muskelbristningar, inflammationer och benbrott.

Jag simtränar och behandlar också servicehundar som hjälper sina ägare mycket praktiskt i vardagen. Dessa hundar behöver ständigt vara i topptrim! 

Jag håller regelbundet kurser i hundmassage för hemmabruk och friskvård samt föreläser i ämnet på hundskolor, brukshundsklubbar och på Polisens hundförarutbildning i Karlsborg.

Hundmassage är uppskattad av ALLA hundar oavsett ålder, ras eller aktivitetsnivå och ökar garanterat kontakten med din bäste vän!

Välkommen till oss!

// Anna, Hund i Harmoni


Kollegor

evalena pres

Evalena Sonesson

Evalena kan nås via evalena@helahunden.se eller telefon 0736-991452

Mer info: Hemsida, Facebook, Instagram

 anna

Anna Wennerlöf

Anna kan nås via annashundhalsa@telia.com eller telefon 0702-912446

Mer info: Facebook, Instagram, Hemsida

 Helen-Widfeldt-Bild

Helen Widfeldt

Helen kan nås via hundunik@gmail.com

Mer info: Hemsida, Facebook, Instagram